kávé-gép-bérlés-02

A kávégépek kora

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző fajtájú kávégépek. Nem is meglepő ezen típusú kávéfőzők döbbenetes ütemben növekvő népszerűsége, hiszen gyorsan, tisztán és játszi egyszerűséggel végzik a dolgukat. Kezelésük nem igényel különösebb szakértelmet, de azért akad pár karbantartási előírás, amelyeket mindenképp érdemes szem előtt tartani. Amennyiben pedig a nyaralóba, vagy a hétvégi házba is e készülék elhelyezését tervezzük, vagy akár már rendelkezünk is ilyennel, úgy semmiképp se hagyjuk figyelmen kívül a következő instrukciókat.

Mért ne legyek gondatlan? Megiszom a levét úgyis!
Mért legyek én gondtalan? Megiszom a levét úgyis.

Bevallom, nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé a használati útmutatók elsajátítása. Sok esetben el is hanyagolom, aztán persze meg is iszom a levét, – és élek a gyanúval, hogy ezzel akár mások is így lehetnek – ezért gondolom úgy, hogy legalább érintőlegesen érdemes figyelmet fordítani a témára. Ilyenek a kávégép rendszerének kiürítésére vonatkozó előírások, például egy használaton kívüli időszak esetén fagyvédelemi megfontolásból, valamint szerelési és vízkőtelenítési eljárások előtt.

kávégép-bérlés-kávé

Elővigyázat, telelünk, nyaralunk!

Akár a nyári szezont kezdenénk a balatoni nyaralónkban, akár trópusi országokban töltött téli kikapcsolódásunkból térünk is vissza, meglehetősen kellemetlen meglepetésként érhet, ha egy meghibásodott termosztát tántorít el a reggeli kávézásra vonatkozó szándékunktól. Zárójelben – a termosztát az az alkatrész, amely a különféle berendezések hőszabályozásának vezérlését végzi. A legtöbb használati útmutató megegyezik abban, hogy külön részt fordít a kávégép védelmével kapcsolatos instrukciók bemutatására, a garanciával foglalkozó fejezetben pedig külön felhívják a figyelmünket arra, hogy a gyártó sem fog ragaszkodni garanciális szolgáltatásai gyakorlásához, amennyiben a gép meghibásodása egyértelműen a nem megfelelő használat következtében, használata pedig a vonatkozó kezelési és karbantartási utasításokkal nem összhangban történt.

A rest kétszer fárad.

Tehát biztos, ami biztos – legyen nyaralóról, vagy a hétvégi házról szó – hosszabb használaton kívüli időszak esetén véletlenül se hagyjunk pangó vizet szeretett kávégépünk rendszerében, ugyanis az egy elhúzódó tél, vagy hirtelen fagyok esetén könnyen fagyáshoz, kövesedéshez, ezáltal a gép termosztátjának meghibásodásához, így a gép élettartamának drasztikus mértékű csökkéséhez vezethet. Csupán pár egyszerű mozdulattal egészül ki a téliesítési procedúra annak érdekében, hogy a reggelek a jövőben is a legfelemelőbb és legmegfelelőbb mozzanattal indulhassanak.

címkék: kávé, termosztát, nyaraló, téliesítés, nyaraló téliesítése, kávégép; kávégép karbantartása, kávégép termosztát, kávégép téliesítése, kávéfőző, kávéfőző karbantartása, kávéfőző termosztát, kávéfőző téliesítése.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.